Dankzij de talloze voordelen die de elektrische fiets biedt, is het een aantrekkelijk vervoermiddel. Wil je niet direct een eigen e-bike aanschaffen? Een elektrische fiets leasen is dan een perfecte oplossing!
Voordelen van een elektrische fiets leasen
Het grootste voordeel van fietsen is dat het hartstikke gezond is. Hierdoor is een elektrische fiets het ideale vervoersmiddel voor woon-werkverkeer. Begin de dag goed en laat de auto staan en stap op de fiets. Met een elektrische fiets kom je fris aan op je werk en begin je de dag ontspannen. ’s Middags terug naar huis kom je in beweging en vergeet je even alle stress van de werkdag. Combineer het beste van twee werelden: geniet van de frisse lucht en werk tegelijk aan je conditie. Wat wil je nog meer?
Een elektrische fiets leasen is een perfecte manier om kosten te besparen. Bij lease hoef je geen rekening te houden met aanschafkosten. Ook in gebruik is een elektrische fiets voordelig in gebruik. De oplaadkosten vallen in het niets bij de benzinekosten of een treinabonnement. Wanneer je ervoor kiest een e-bike te leasen, hoef je daar in ieder geval geen rekening mee te houden.
Behalve lagere kosten, levert het leasen van een e-bike ook tijdwinst op. Al die extra tijd die je normaal kwijt zou zijn aan files of het zoeken naar een parkeerplaats zijn namelijk verleden tijd. Van en naar je werk reizen is dan opeens niet zo erg meer!
Voordelig een elektrische fiets leasen met 7% bijtelling
Een laatste voordeel om hier te noemen, is dat de regelgeving omtrent het leasen van elektrische fietsen steeds soepeler wordt. Uit de miljoennota, gepresenteerd tijdens Prinsjesdag, maakte dat het Kabinet de bijtellingsregels voor het privégebruik van een zakelijke fiets, vereenvoudigt naar 7%. De daadwerkelijke kosten voor een elektrische fiets bedragen hierdoor slechts enkele euro’s per maand, afhankelijk van het salaris.
Een elektrische fiets moet hiermee net zo aantrekkelijk worden als de keuze voor een auto. Dat betekent dat een elektrische fiets leasen in de toekomst dus nog makkelijker zal worden. In het najaar van 2019 wordt het plan met de Tweede Kamer besproken. Na akkoord van de Tweede Kamer wordt de wet in 2019 geïmplementeerd en treedt vanaf januari 2020 in werking.